Testimoni: SAUFI @ OPIE, KAJANG

Secara ringkasnya dahulu saya seorang pekerja bank di mana ianya memerlukan 100% komitmen kerja untuk memastikan segalanya berjalan dengan lancar. REDHA dan PASRAH dengan jalan yang dipilih dan FAKTOR TEKANAN KEHIDUPAN, kehidupan saya adalah seperti orang biasa…”keluar awal pagi dan pulang di dalam keadaan gelap” “traffic jam sepanjang perjalanan” perkara tersebut merupakan rencah dalam kehidupan…. sehinggalah berlarutan selama 3 tahun….

Timbul persoalan di hati mengapa saya tidak mahu menjadi orang yang “LUAR BIASA” melakukan perkara yang luar dari kemampuan dan kotak fikiran saya…? “kenapa kita harus keluar dari rumah seawal jam 6 pagi demi bekerja untuk orang lain..?” “kenapa orang kaya keluar kerja lambat atau tidak bekerja tapi sentiasa ada wang…?”…inilah sebahagian persoalan yang bermain di kotak pemikiran saya…

YA….. kita sebenarnya telah banyak melakukan perkara yang sia-sia dan perkara yang kita tidak sukai di dalam kehidupan seharian sehingga kita TIDAK SEDAR usia kita dihabiskan dengan perkara yang kita TIDAK HARUS LAKUKAN… Bak kata orang yang dan pencen.. “dah pencen ni laa baru nak merasa” “pergi holiday sana sini”…. “beli kereta idaman” dan ehh banyak lagi lah yang belum ditunaikan masa zaman muda dulu… Penghujungnya… di kala usia emas… terpaksa mengulangi semula sejarah 20-30 tahun yang lalu pergi kerja semula….. Sungguh kejam Dunia ni bagi mereka yang tak beringat…

Allah SWT itu maha pengasih lagi maha penyayang, mungkin kerana atas kasih sayangnya melihat saya melalui kesibukan hidup dalam bekerja selama ini DIA telah menghadirkan Satu peluang perniagaan revolusi baru.

Memang betul-betul buat duit sangat-sangat !! Yang part time pun boleh jadi full time! Yang tengah kerja bertahun-tahun pun boleh resign dengan hati yang gembira !!!

Tepuk dada..! Tanyalah selera…

You may also like...

Popular Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *